Latviešu Romănă Slovenčina Eesti 

Scrisoarea voluntarului 29.11.2014.

E-volunteering

Author:
Bianca Maria Ciurea

Bianca Maria Ciurea

Funadatia Noi Orizonturi

Rate:

Share:

Draga omule,
Vreau ca aceasta marturisire sa fie mai mult decat o poveste, mai mult decat o relatare, sa fie un indemn pentru tine, pentru cel care inca mai sta pe ganduri in privinta voluntariatului. Hai sa iti spun un secret: cand vine vorba de voluntariat, sa nu te indoiesti niciodata ca e cea mai buna alegere, sa nu lasi niciodata timpul sa treaca pe langa tine. Nu pentru ca pierzi secunde, minute, ore din viata, ci pentru ca ratezi sansa de a fi altfel decat ai fost ieri. Din experienta mea de om implicat, mai mult decat fizic, cu spiritul, am invatat ca de la fiecare persoana ai ceva de invatat, ca daruiesti din timpul si energia ta tot pentru tine, ajutandu-i pe altii. Investesti, dar castigi inzecit.
Sunt un voluntar IMPACT mandru. Mandru ca de la varsta de 15 ani a inceput sa faca o schimbare in comunitatea in care traieste. Daca nu de la noi, atunci de la cine sa inceapa schimbarea? Noi suntem viata, suntem focul, suntem energia acestei lumi.
Cu voluntariatul am facut cunostinta in clasa a IX-a cand, ca doi prieteni ce se cunosc de-o viata, isi continua calatoria si astazi. Nici bine nu ne-am asezat la locul nostru in trenul vietii, ca in tumultul proiectelor si momentelor frumoase, am ajuns in clasa a XII-a si privind in urma, imi sunt recunoscatoare ca printr-o simpla intamplare am ajuns sa fiu OM. Voluntariatul mi-a fost presarat de oportunitati, experienta de IMPACT m-a adus intr-un punct in care a trebuit sa ma depasesc pe mine insami. Momentul in care, tot printr-o intamplare, am ajuns de la un simplu membru la a fi trainer. Am ajuns, impreuna cu IMPACŢICA (foto) sa dau mai departe ceea ce invatasem grupului meu, alcatuit atat din cei vechi, cat si din voluntari nerabdatori sa inceapa activitatea. Pentru cineva care nu mai facuse niciodata asta, eram speriata de parca 100 de bombe atomice ma amenintau. Si atunci mi-am dat seama ca in lupta asta sunt eu si cu mine, ca trebuie sa-mi depasesc frica, sa depasesc statutul de “eu nu pot sa fac asta” si sa incep sa fac lucrurile sa mearga. Si le-am facut sa mearga, dar nu singura, ci cu o super echipa care a organizat o super activitate intr-o comunitate in care credeam ca lumea nu este pregatita pentru noi, pentru cei care vor o schimbare si care o vor obtine, pentru IMPACT Maxim.
Cu drag,
Voluntarul