Latviešu Romănă Slovenčina Eesti 

Voluntar, am zis! 04.12.2014.

E-volunteering

Author:
Roxi Maria

Roxi Maria

Rate:

Share:

Salutare oameni frumosi .
In randurile ce urmeaza veti gasi o scurta versiune a raspunsului la intrebarea ,,ce este voluntariuatul” sau o serie de argument care vin in sustinerea ideii de voluntariat. General, vag si ambiguu, cand aud de voluntari,oamenii stiu definitia clasica ,,cel ce se implica in activitati de diferite feluri,de buna voie si nesilit de nimeni, fara sa astepte nimic in schimb,bla,bla,bla. In realitate, noi,voluntarii suntem mult mai mult de atat.Suntem dovada vie ca se vrea si se poate. Suntem obisnuiti sa auzim diverse lozinci, de exemplu ca acestei tari ii mai trebuie ani pana sa vada o schimbare. Gresit! Schimbarea este aici; schimbarea suntem eu, tu si toti cei care se straduiesc sa se faca auziti.
Prietenia mea cu voluntariatul incepe de la o varsta destul de frageda, in jurul clasei a VI-a, a VII-a, cand am inceput sa frecventez grupul de initiativa IMPACT din scoala in care invatam,din curiozitate sa spunem. Acest moment a fost unul decisive caci asa am hotarat ca imi place sa ma implic, sa ajut si sa descopar. In urmatorii ani am cochetat cu multe alte ONG-uri, dezvoltand nenumarate proiecte si cunoscand oameni minunati, minti luminate, genii neintelese, etc. In urma acestora am castigat deci experienta, am inteles ca lumea inseamna mult mai mult decat ceea ce vrea sa para, ca judecand la prima vedere ceva/pe cineva este una dintre cele mai mari greseli pe care le facem ca indivizi,si bineinteles prieteni si amintiri care ma vor urmari toata viata.
Va marturisesc insa ca cea mai mare rasplata a voluntarului nu se poate masura sau exprima in cuvinte. Exista un moment,unic cand spre exemplu, esti ajutor de Mos Craciun, si ii dai cadoul unui copil, iar acesta ii acorda atentie doar dupa ce te ia in brate si iti multumeste. Acel zambet pur si acele cuvinte simple, dar sincere, te marcheaza, te schimba. Pentru ca este o bucurie uriasa atunci cand lucrezi cu pasiune si daruire.
Pentru mine,a fi voluntar inseamna in primul rand creativitate si puterea de a te reinventa! Nu ezitati deci,daca aveti ocazia .
Cu drag,
un voluntar.